Jak vybrat správný pelíšek pro psa

jak-vybrat-spravny-psi-pelech-matraci

Jak vybrat správný pelíšek pro psa?
 
Není nic lepšího než dlouhý, zdravý a ničím nerušený spánek. To platí nejen pro lidi, ale i pro psy. Pes obvykle spí 12 až 18 hodin denně, primárně se to odvíjí od věku pejska. Proto by váš pes měl mít kvalitní pelíšek nebo psí matraci, na které bude moci pohodlně odpočívat. 
 
Ačkoli můžete svého miláčka sem tam najít v noci přituleného k vašemu boku, pejsci potřebují pro zdravý spánek vlastní pelech. Pak, i když tam nejste, mohou relaxovat na místě, které je vyhrazeno pouze jim. Pokud nepustíte svého miláčka do postele, je ještě důležitější, aby měl útulné místo na spaní a tím nemyslíme podlahu.
 
Skvělý pelíšek pro psa poskytuje prostor, který je nejen pohodlný, ale také podpůrný a měkký. Přemýšlejte o tom, jak nejlépe spát. Necítíte se lépe na pohodlné posteli s hlavou podloženou měkkým polštářem podobným obláčku? Existuje celá řada funkcí, díky nimž je pelíšek pro psa vhodný, a rozhodně byste je měli vzít v úvahu při nákupu.
 
Dobrý pelíšek pro psa je také oporou pro klouby
Jak psi stárnou, mohou se u nich objevit problémy, jako je dysplazie kyčelního kloubu, artritida  a další problémy s klouby. Pro pomoc s těmito problémy je absolutní nezbytností pelíšek, který poskytne oporu tělu a také zajistí úlevu od bolesti způsobenou stářím pejska. Pohodlný pelíšek také podporuje klouby vyvíjejících se štěňat a zajišťuje kvalitní noční odpočinek.
 
Pelechy, které obsahují speciální do sebe zapadající výplňové materiály, zajišťují, že pelíšek poskytuje měkký, podpůrný komfort pro tělo vašeho psa, zejména pro klouby. To snižuje bolest pro starší psy s artritidou na minimum během spánku po celý den i v noci.
 
Kvalitní pelíšky zajišťují lepší spánek
Psi, stejně jako lidé, potřebují kvalitní spánek, aby zůstali zdraví. Nejen to, ale dobrý noční odpočinek zlepšuje paměť vašeho psa a může dokonce způsobit, že váš pejsek bude chytřejší, podle studie zveřejněné v roce 2017. Je to proto, že když se psi učí nové povely, mají tendenci lépe tyto povely opakovat, když správně spí. Koneckonců, když jsou štěňata dobře odpočatá, mají více energie na učení.
 
Kvalitní noční odpočinek je esenciální pro zdraví pejsků i lidí. To je důležité zejména pro starší psy a větší plemena, kteří potřebují o něco více spánku než jejich mladší, menší protějšky. Útulný pelíšek, který posktyne oporu jejich tělu, povzbuzuje štěňata, aby šla spát a spala celou noc.
 
Vaše štěně potřebuje místo k relaxaci
Útulný pelíšek pro psa by měl být pro vašeho psa oázou, daleko od shonu vašeho domova. Psi zbožnují pelíšky, takže mají rádi, že mají své vlastní místo, kde mohou relaxovat.
 
Když chcete vybrat ten správný pelíšek, jako první zvolte vhodnou velikost pro svého miláčka. Velcí psi přirozeně potřebují větší pelíšky než ti malí. Tím je zajištěno, že váš psí společník má více než dostatek prostoru, aby se mohl natáhnout a schrupnout si. Pelech můžete dokonce umístit do boudy nebo kotce vašeho miláčka. Tímto způsobem to dává vašemu pejskovi útulnou skrýš, kde si může zalízt, když se cítí ve stresu.
 
Kvalitní peíšky se dobře čistí
Psi mohou dotáhnout domů spoustu nečistot a škůdců, jako jsou blechy, takže je důležité, abyste jim mohli snadno vyčistit pelech. Podívejte se na pelechy se snímatelným potahem, který můžete každý týden snadno hodit do pračky. To pomáhá udržet špínu, srst a choroboplodné zárodky na minimu. To je zvláště důležité pro starší psy, kteří mohou mít problémy s inkontinencí, a pro mladá štěňata, která ještě chodí na nočník.
 
Přiznejme si to – milujete pocit čerstvě vypraného povlečení a váš pes také. Mít čisté místo na spaní je důležité. Pokud je péče o lůžko jednoduchá, tak nebude problém, aby pelíšek zůstal krásně čistý po celý čas.
 
Naučte své psy, aby spali ve vlastní posteli
Někdy je uklidňující, když s vámi váš pejsek spí ve vaší posteli. Ale často to může narušit váš spánek, pokud se váš miláček vrtí a točí. Nebo, co je ještě horší, když je váš pes velké plemeno, které zabírá většinu místa na spaní.
 
Jednou z věcí, jak zajistit, aby vaše postel a vaše vlastní pohodlné polštáře vypadaly méně přitažlivě pro psy, je pořídit jim vlastní útulný pelech. Dokonce můžete svému miláčkovi pořídit více pelíšků, na kterých bude dřímat. Zvažte umístění několika kolem vašeho domova. To naučí vašeho psa, aby se povaloval na těchto peleších spíše než na vašem nábytku. Znamená to také, že ze svých pohovek a židlí budete čistit méně psích chlupů.
 
S dobrým psím pelíškem bude váš pes spát pohodlněji a celkově se bude cítit lépe. Nechte svého pejska pohodlně odpočívat v kvalitním pelíšku plném snů.
 


Vyberte si ten nejlepší ortopedický pelech Doxter Ortodog zde.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz