Foto: z veřejných zdrojů
Kombinace pálivých chilli papriček a sladkých paprik zvýrazní všechny přednosti pokrmu a krásná barva rozzáří každý stůl.
Tato omáčka je darem z nebes pro milovníky sladko-pálivých omáček! Jasná, chuťově výrazná, lehce pikantní a mírně pálivá omáčka se skvěle hodí k masu, rybám, rýži, těstovinám, grilovaným nebo grilovaným pokrmům.
Kombinace pálivých chilli papriček a sladké papriky zvýrazní všechny přednosti pokrmu a krásná barva ozdobí každý stůl.
Recept
Složení:
- chilli papričky 6 kusů.
- paprika 2 ks.
- česnek 8 stroužků
- cukr 200 g
- 9% ocet 100 ml
- sůl 1 lžička (ne celá)
Příprava:
- Česnek oloupejte a nakrájejte na dvě části.
- Papriky omyjte, odstraňte stopky.
- Chilli papričky nakrájejte na kolečka, z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na kostičky.
- Česnek, chilli papričku a papriku vložte do mísy mixéru a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do hrnce, přidejte cukr, sůl, ocet a vařte 30 minut. Dejte do sklenic, nechte vychladnout a pošlete do lednice.
Tipy:
- Pokud chcete méně pálivou omáčku, odstraňte z chilli papriček semínka.
- Než začnete pracovat s pálivými papričkami, nezapomeňte si nasadit rukavice.
