Sladká pálivá pepřová omáčka recept

Foto: z veřejných zdrojů

Kombinace pálivých chilli papriček a sladkých paprik zvýrazní všechny přednosti pokrmu a krásná barva rozzáří každý stůl.

Tato omáčka je darem z nebes pro milovníky sladko-pálivých omáček! Jasná, chuťově výrazná, lehce pikantní a mírně pálivá omáčka se skvěle hodí k masu, rybám, rýži, těstovinám, grilovaným nebo grilovaným pokrmům.

Kombinace pálivých chilli papriček a sladké papriky zvýrazní všechny přednosti pokrmu a krásná barva ozdobí každý stůl.

Recept

Složení:

  • chilli papričky 6 kusů.
  • paprika 2 ks.
  • česnek 8 stroužků
  • cukr 200 g
  • 9% ocet 100 ml
  • sůl 1 lžička (ne celá)

Příprava:

  1. Česnek oloupejte a nakrájejte na dvě části.
  2. Papriky omyjte, odstraňte stopky.
  3. Chilli papričky nakrájejte na kolečka, z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na kostičky.
  4. Česnek, chilli papričku a papriku vložte do mísy mixéru a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do hrnce, přidejte cukr, sůl, ocet a vařte 30 minut. Dejte do sklenic, nechte vychladnout a pošlete do lednice.

Tipy:

  • Pokud chcete méně pálivou omáčku, odstraňte z chilli papriček semínka.
  • Než začnete pracovat s pálivými papričkami, nezapomeňte si nasadit rukavice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život