Dušené zelí s vepřovými žebry: recept na oblíbené jídlo

Pokrm je jednoduchý na přípravu a je tak lahodný, že se určitě stane vaším oblíbeným.

Vydatné a chutné jídlo na každý den. Kupte si masitá vepřová žebra s tukovými vrstvami.

Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a tak chutný, že se určitě stane vaším oblíbeným.

Recept

Složení:

  • vepřová žebra 800 g
  • bílé zelí 1,300 kg
  • cibule 1 ks (velká)
  • mrkev 1 ks
  • rajčatový protlak 1 polévková lžíce.
  • mletá paprika 2 lžičky.
  • bobkový list 1 ks
  • voda 120 ml
  • máslo 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Vepřová žebra omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na porcované kousky, osolte a opepřete.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na středně velké kostky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Zelí nakrájejte na hrubá stébla.
  4. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, vložte na něj vepřová žebírka a na prudkém ohni je z obou stran osmažte dozlatova, poté je přendejte na talíř.
  5. Na této pánvi osmahněte cibuli do měkka, přidejte mrkev, smažte 2 minuty, poté rajčatový protlak a smažte další dvě minuty. Zalijeme horkou vodou, vložíme zelí, vepřová žebra, přidáme máslo, papriku, mletý černý pepř, bobkový list, osolíme, promícháme. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme 15-20 minut.

Pokud se dušené zelí s vepřovými žebry ukáže být suché, přidáme ještě 100-120 ml horké vody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život