Pokrm je jednoduchý na přípravu a je tak lahodný, že se určitě stane vaším oblíbeným.
Vydatné a chutné jídlo na každý den. Kupte si masitá vepřová žebra s tukovými vrstvami.
Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a tak chutný, že se určitě stane vaším oblíbeným.
Recept
Složení:
- vepřová žebra 800 g
- bílé zelí 1,300 kg
- cibule 1 ks (velká)
- mrkev 1 ks
- rajčatový protlak 1 polévková lžíce.
- mletá paprika 2 lžičky.
- bobkový list 1 ks
- voda 120 ml
- máslo 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Vepřová žebra omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na porcované kousky, osolte a opepřete.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na středně velké kostky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Zelí nakrájejte na hrubá stébla.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, vložte na něj vepřová žebírka a na prudkém ohni je z obou stran osmažte dozlatova, poté je přendejte na talíř.
- Na této pánvi osmahněte cibuli do měkka, přidejte mrkev, smažte 2 minuty, poté rajčatový protlak a smažte další dvě minuty. Zalijeme horkou vodou, vložíme zelí, vepřová žebra, přidáme máslo, papriku, mletý černý pepř, bobkový list, osolíme, promícháme. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme 15-20 minut.
Pokud se dušené zelí s vepřovými žebry ukáže být suché, přidáme ještě 100-120 ml horké vody.
