Tento recept je již 60 let starý: slavný kuchař řekl, jak udělat citronovou bábovku.

Podle Mary Berry je tento recept její nejoblíbenější.

Není lepšího a svěžejšího dezertu než citronová bábovka se sladkým těstem a příjemnou kyselinkou. Konkrétně o jeho recept se podělila slavná kuchařka Mary Berryová, píše Express.

„Když se kohokoli zeptáte, jaká je jeho nejoblíbenější bábovka, odpověď bude téměř vždy znít ‚citronová‘. Je to rozhodně můj nejoblíbenější,“ ujistila.

Je třeba poznamenat, že královna pečení strávila roky vývojem tohoto receptu, aby byl dokonalý.

„Maryina citronová bábovka je oblíbená už od 60. let 20. století a je to recept, na který se jí na ulici ptají nejčastěji,“ píše se na webových stránkách BBC Food.

Recept

Složení

Na koláčky:

  • 225 g oleje na pečení nebo másla, pokojová teplota;
  • 225 g cukru;
  • 275 g mouky;
  • dvě lžičky prášku do pečiva;
  • čtyři slepičí vejce;
  • čtyři lžíce mléka;
  • dva citrony, jen jemně nastrouhanou kůru.

Na polevu:

  • 175 g cukru;
  • šťáva ze dvou citronů.

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C a vymažte zapékací misku olejem, dno vyložte pergamenovým papírem.
  2. Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a dvě minuty šlehejte elektrickým mixérem nebo do hladka. Poté směs nalijte do formy a uhlaďte povrch.
  3. Poté bábovku pečte 35-40 minut, dokud se těsto neodlepí od stěn formy a není pevné, když na střed těsta lehce zatlačíte prstem.
  4. Současně si připravte polevu. Smíchejte cukr s citronovou šťávou a rozmíchejte na tekutou konzistenci.
  5. Nechte těsto ve formě pět minut vychladnout, pak ho vyjměte, aniž byste odstranili pečicí papír, a položte ho na mřížku nad plech.

„Povrch teplého těsta potřete polevou a nechte ji ztuhnout. Odstraňte pečicí papír a nakrájejte pečivo na kousky k podávání. Toto pečivo vydrží čerstvé ve vzduchotěsné nádobě tři až čtyři dny, ale velmi dobře se mrazí,“ zdůraznil Express.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život