Budete potřebovat kuřecí prsa, koření a troubu.
Kuřecí pastrami je skvělou náhradou kupované uzeniny a hodí se na slavnostní řezy, do salátů nebo se jednoduše podává s jakoukoli přílohou.
Budete potřebovat kuřecí prsa, koření a troubu. Výsledkem bude chutný, šťavnatý a krásný pokrm.
Recept
Složení:
- kuřecí prsa 700-800 g
- mletá paprika 1 lžička.
- sušený česnek 1 lžička.
- nasekaný chmel 1 lžička.
- rostlinný olej 30 g
- sůl
Příprava:
- V míse smíchejte papriku, sušený česnek, chmel, rostlinný olej a sůl.
- Kuřecí prsa omyjte, osušte papírovou utěrkou, potřete připravenou směsí a nechte 30-60 minut při pokojové teplotě.
- Z alobalu vytvoříme formu s bočními stranami, vložíme do ní kuřecí řízky a položíme na plech.
- Předehřejte troubu na 250 stupňů a plech s kuřecími řízky do ní pošlete na 20 minut, poté troubu vypněte, neotvírejte dvířka a nechte v ní maso 4-6 hodin. Maso vyjměte z trouby a uložte do lednice.
Koření použijte podle své chuti.
