Kuřecí pastrami: recept na maso, které se hodí na slavnostní krájení

Budete potřebovat kuřecí prsa, koření a troubu.

Kuřecí pastrami je skvělou náhradou kupované uzeniny a hodí se na slavnostní řezy, do salátů nebo se jednoduše podává s jakoukoli přílohou.

Budete potřebovat kuřecí prsa, koření a troubu. Výsledkem bude chutný, šťavnatý a krásný pokrm.

Recept

Složení:

  • kuřecí prsa 700-800 g
  • mletá paprika 1 lžička.
  • sušený česnek 1 lžička.
  • nasekaný chmel 1 lžička.
  • rostlinný olej 30 g
  • sůl

Příprava:

  1. V míse smíchejte papriku, sušený česnek, chmel, rostlinný olej a sůl.
  2. Kuřecí prsa omyjte, osušte papírovou utěrkou, potřete připravenou směsí a nechte 30-60 minut při pokojové teplotě.
  3. Z alobalu vytvoříme formu s bočními stranami, vložíme do ní kuřecí řízky a položíme na plech.
  4. Předehřejte troubu na 250 stupňů a plech s kuřecími řízky do ní pošlete na 20 minut, poté troubu vypněte, neotvírejte dvířka a nechte v ní maso 4-6 hodin. Maso vyjměte z trouby a uložte do lednice.

Koření použijte podle své chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život