Recept na domácí tavený sýr: už ho nemusíte kupovat

Výsledkem je jemná homogenní hmota, kterou lze namazat na chléb nebo přidat do pokrmů.

Domácí tavený sýr je snadný způsob, jak získat přírodní a zdravý výrobek bez umělých přísad. Výsledkem je jemná, homogenní hmota, kterou lze namazat na chléb nebo přidat do pokrmů. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.

Tavený sýr: snadný recept

Ingredience: Sýr s příchutí sýra:

  • tvaroh – 350 g (5 %)
  • vejce – 2 ks
  • máslo – 60 g (82,5 %)
  • sůl – 1 lžička
  • jedlá soda – 1/2 lžičky
  • česnek – 2-3 stroužky
  • svazek jemně nasekaného kopru

Celková doba přípravy je 20 minut a 1 hodina na vyluhování v lednici.

Příprava

  1. Tvaroh, vejce, olej, máslo, sůl a jedlou sodu vyšlehejte mixérem do homogenní hmoty bez hrudek.
  2. Poté přendejte do hrnce se silným dnem a postavte na mírný oheň.
  3. Neustále míchejte stěrkou, dokud se směs nestane tekutou.
  4. Poté směs vlijte do rendlíku, přidejte nasekaný česnek a kopr.
  5. Dejte na hodinu do lednice ztuhnout.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život