Výsledkem je jemná homogenní hmota, kterou lze namazat na chléb nebo přidat do pokrmů.
Domácí tavený sýr je snadný způsob, jak získat přírodní a zdravý výrobek bez umělých přísad. Výsledkem je jemná, homogenní hmota, kterou lze namazat na chléb nebo přidat do pokrmů. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odkazem na instagramovou stránku foodblogera Alexe Mila.
Tavený sýr: snadný recept
Ingredience: Sýr s příchutí sýra:
- tvaroh – 350 g (5 %)
- vejce – 2 ks
- máslo – 60 g (82,5 %)
- sůl – 1 lžička
- jedlá soda – 1/2 lžičky
- česnek – 2-3 stroužky
- svazek jemně nasekaného kopru
Celková doba přípravy je 20 minut a 1 hodina na vyluhování v lednici.
Příprava
- Tvaroh, vejce, olej, máslo, sůl a jedlou sodu vyšlehejte mixérem do homogenní hmoty bez hrudek.
- Poté přendejte do hrnce se silným dnem a postavte na mírný oheň.
- Neustále míchejte stěrkou, dokud se směs nestane tekutou.
- Poté směs vlijte do rendlíku, přidejte nasekaný česnek a kopr.
- Dejte na hodinu do lednice ztuhnout.
