Výsledkem je hladká, příjemně hustá polévka, která působí, jako byste do ní přidali smetanu.
Podzim je čas útulna, tepla a samozřejmě domácích polévek. Jak ji ale udělat hustší a krémovější bez přidání mouky nebo smetany? Nejlepší způsob, jak udělat polévku krémovou, uvádí RBC-Ukrajina s odkazem na Daily Express.
Nejlepší způsob, jak udělat polévku krémovou
Odpověď je jednoduchá, přidejte do prvního jídla brambory. Je to nejvhodnější a nejúčinnější přísada pro zahušťování polévek.
Jaké brambory vybrat do polévky
Ne všechny odrůdy jsou vhodné:
- Ideální jsou moučné (drobivé) odrůdy. Uvnitř jsou sypké a obsahují hodně škrobu, takže se výborně hodí k zahušťování polévek, gulášů a omáček.
- Voskovité odrůdy jako mladé brambory – nejsou vhodné: zůstávají hladké i po uvaření, takže se hodí spíše do salátů.
Jak použít brambory na zahuštění polévky
- Během vaření polévky přidejte na plátky nakrájené brambory.
- Brambory uvařte zvlášť, rozmačkejte je a přidejte do pokrmu.
- Použijte suchou bramborovou kaši – je to nejjednodušší a nejrychlejší způsob.
- Stačí přidat jednu lžíci takové bramborové kaše, zamíchat a počkat několik minut, polévka bude hustší a sytější.
V testu časopisu The Kitchn získal tento způsob 8 bodů z 10 a byl zvolen jako „nejjednodušší ze všech“. Výsledkem je hladká, příjemně hustá polévka, která působí, jako byste do ní přidali smetanu, i když jsou to jen brambory.
