Nejjednodušší pečená makrela: hotová za 30 minut a rozplývá se na jazyku

Foto: z veřejných zdrojů

Pečená makrela je na povrchu lehce zkaramelizovaná a uvnitř mimořádně šťavnatá.

Pokud hledáte nápad na rychlou večeři, tento recept na pečenou makrelu vám přijde vhod. Ryba je šťavnatá, křehká a chutná, a hlavně je uvařená za pouhou půlhodinu. Jak připravit chutnou rybu tak, aby byla zároveň zdravá, radí RBC-Ukrajina s odkazem na Recepty od Viktorie na Facebooku.

Recept

Složení:

  • makrela – 1 ks.
  • koření – černý pepř, koriandr (podle chuti)

Na marinádu:

  • sójová omáčka – 5 polévkových lžic.
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
  • cukr – 1 lžička.
  • rostlinný olej – 1 polévková lžíce.

Příprava:

  1. Odstraňte hlavu, ocas, ploutve a páteř. Rybu důkladně očistěte od vnitřností a černého filmu. Oba filety posypeme z obou stran černým pepřem a koriandrem a nakrájíme na kousky.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, citronovou šťávu, cukr a rostlinný olej.
  3. Sójová omáčka dodá pokrmu vyváženou, bohatou a zároveň jemnou chuť.
  4. Rybu přelijte marinádou a nechte ji 30 minut odležet, aby makrela nasála chuť koření. Kousky vložte do alobalových lodiček kůží nahoru a vložte je na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

Pečená makrela je na povrchu lehce zkaramelizovaná a uvnitř mimořádně šťavnatá. Citron dodá rybě svěžest a sójová omáčka zvýrazní její přirozenou chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život